Prova på

Lär dig eldningsteknik från grunden. Att göra upp en eld har sedan mänsklighetens gryning varit ett sätt att samlas och uppleva gemenskap. I workshopen går vi bland annat igenom eldens förutsättningar (eldtriangeln), förberedelser som underlättar eldningen, hur man använder ett modernt tändstål samt olika typer av eldar.

Eldens Hemligher

Lär dig eldningsteknik från grunden.
Att göra upp en eld har sedan mänsklighetens gryning varit ett sätt att samlas och uppleva gemenskap. I workshopen går vi bland annat igenom eldens förutsättningar (eldtriangeln), förberedelser som underlättar eldningen, hur man använder ett modernt tändstål samt olika typer av eldar.

Julia Kalthoff – Kalthoff Axes

Många tror att man bara täljer med kniv. Men man brukar först tälja fram föremålets form med yxan, och sedan fintälja det sista med kniven.
Att tälja med yxa kan brytas ned till sex olika tekniker.
Avverka, fintälja, tälja en utbuktande form, tälja en inbuktade form, klyva och skräda. Behärskar du dessa tekniker kan du sen i princip tälja vilket föremål som helst.

Hos Kalthoff Axes kan du prova på dessa olika tekniker och sen använda din kunskap för att tälja vad du vill! Smörknivar, stekspadar, en liten ostbricka eller en björn. Vi arbetar i färskt trä, vilket är mjukare och härligare att tälja i än torrt.
Inga förkunskaper krävs.

Lär dig att tälja

Lär dig tälja

I denna workshop får du lära dig grundläggande grepp och tekniker för täljning i trä. Som ett intro gör vi en kortare säkerhetsgenomgång.

Adventure Medicine

Adventure Medicine kommer vara på plats och demonstrera en introduktion till akut omhändertagande i vildmark. Konkreta tips för ett säkrare och roligare äventyr!

3-för-3 -Hur du kan minska vikten på din packning med många kilo (endast lördag)

Jörgen visar hur du på ett enkelt sätt kan minska din packvikt – för en skönare och mer skonsam vandring. Du får se olika typer av lätt utrustning.

Jörgen “Fjäderlätt” Johansson är pionjären i Sverige inom lättpackning – han har minskat vikten på sin packning för veckoturer med över 10 kg.

Jörgen har även skrivit boken “Vandra fjäderlätt”, en bok som har inspirerat tusentals till att vandra lättare och skönare.

Prova på Slackline